ABBT vertaalt voor Stichting Mineke

ABBT vertaalt voor Stichting Mineke Foundation, een initiatief van Tonia Dabwe.

Tonia Dabwe heeft besloten het werk van haar ouders in Liberia voort te zetten. ABBT vertaalt voor haar, voor haar ouders en voor al die mensen die nu kunnen leren om zelf hun eigen voedsel te verbouwen. Help mee en steun Dabwe Town in Liberia! Kijk voor meer informatie op www.minekefoundation.org.

Begin jaren 80 besloten de ouders van Tonia Dabwe een privéschool voor basisonderwijs te starten in Liberia om kwalitatief goed onderwijs te bieden aan kinderen van wie de ouders te arm waren om ze naar een goede school te sturen. En: landbouwlessen. Vanaf groep 7 kregen de kinderen een paar uur in de week les in het verbouwen van groente. Heel praktisch, gebruik makend van wat er in de natuur voorhanden was. Wat ze verbouwden mochten ze mee naar huis nemen. In de grote schoolvakanties gingen de kinderen vaak naar het binnenland om op de farms van hun familie te werken. Daar konden ze hun nieuwe kennis gelijk toepassen. Twee vliegen in één klap. De school stond echter niet op zich. Het was onderdeel van een grotere visie voor het omliggende gebied. Mijn ouders gebruikten de inkomsten uit de school om het dorp er om heen te helpen ontwikkelen. De Liberiaanse burgeroorlog heeft een groot deel van hun werk teniet gedaan. Tonia Dabwe heeft begin 2009 Stichting Mineke Foundation opgericht om de visie van haar ouders te helpen realiseren.

Annemarie Bult en Tonia Dabwe hebben elkaar leren kennen via de VVAO Deventer (www.vvao.nl), een netwerk voor academisch opgeleide vrouwen.

Pleonasme of tautologie?

img_professor_1

ABBT is trots op haar oud-professor Philip Vermoortel, hoogleraar aan de faculteit Taal en Letteren van de HU Brussel. Philip weet met ongekend enthousiasme… Lees verder

Tolk Engels, is dat nog nodig in Nederland?

img_vlaggen_1Hoewel deze vraag veel gesteld wordt is het antwoord een volmondig “ja”. Simpelweg omdat buitenlanders vaak geen snars begrijpen van ons Dunglish. Lees verder

ABBT is:
  • lid van het NGTV (Nederlands Genootschap Tolken
    en Vertalers)
  • gediplomeerd vertaler en tolk (Master in het Tolken Hogeschool Universiteit Brussel)
  • SIGV-gediplomeerd (Stichting logo_ngtv_1Instituut Gerechtstolken en Vertalers)
  • beëdigd tolk (wBTV-nr. 2932)
Annemarie Bult Business Translations

Emmastraat 31
7411 EK Deventer

T +31 (0)570 866 925
M +31 (0)6 534 220 35

E info@abbt.nl

KvK 08193564